Julie Tran – El cos alliberat

DL1 carre

La dansa lliure fa part de la meva vida des dels tres anys. Ara no puc dir si sóc jo perquè sempre he ballat, o si ballo perquè sóc jo…

Aquesta dansa em va acompanyar en els grans descobriments de la vida: la importància del ser i no de l’aparença; el respecte de l'”altre” i de si mateix; la profunda relació entre el cos, la ment, les emocions; l’alegria del moment…

Deixeble de Régine Estampes, professora amb més de 30 anys d’ensenyament a nens i adults; segueixo actualment cursos intensius amb la Françoise Carlier, hereva universal d’en Malkovsky, creador de la dansa lliure.

 

EL COS ALLIBERAT

Als nens els encanta moure’s. Els adults semblen oblidar-ho, però a vegades sorgeix el seu nen interior, i van a fer esport, a caminar o a moure’s en discoteca… i poc més.
Oblidem que necessitem el moviment per aprendre: l’equilibri, els límits del cos, la percepció de l’espai, la relació amb els altres… i a partir d’això molt més. Però l’aptitud que tenim de moure’ns espontàniament, o no es desenvolupa en certs aspectes, o pot perdre’s amb els anys per diverses raons. Nenes que tenen por a la pilota, nens que no saben saltar a la corda,… La societat ens transmet els seus codis inconscientment i restringeix els nostres moviments. L’escola ens ensenya també a passar molta estona en un espai tancat, i cada vegada passem més hores asseguts, al detriment de la nostra salut.

Els meus anys d’experiència de dansa lliure m’han confirmat que el benestar requereix una bona posició corporal, sense tensions ni restriccions, i una ment lliure i alegre. Una condició portant a l’altra, i recíprocament.

Així per als nens, busco maneres de desenvolupar les seves aptituds naturals de moviment, imaginació, sentit del ritme. A través de diversos jocs, amb materials diferents (pilotes, cèrcols, vels,…), deixo els nens experimentar i descobrir nous entorns. Són ells els primers que troben mil maneres de divertir-se movent-se. Les cançons, poesies, jocs de paraules, ens porten junts en mons imaginaris, desenvolupant el nostre poder de somiar i crear, al mateix temps que introdueix el sentit del ritme, sentit de la vida, que ens pertany des del ventre de la mare.

Per als adults, la dansa lliure es practica amb exercicis i danses, buscant la precisió del moviment a més a més de l’alegria del moment. És un bon mètode per treballar el ritme, l’equilibri, l’economia d’esforç, l’agilitat. Un moviment alliberat permet alliberar-se. Un camí per tota la vida

Per més informació, podeu visitar també la página web de la Julie:
www.dansagirona.wordpress.com

 

Natàlia P. Sànchez

Jordi Homs
Qui som?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s